Navigácia

  • Oznam

    Dňa 18.4.2024 o 16.00 hod. sa v kmeňových triedach uskutočnia triedne aktívy. Rodičia budú oboznámení s výchovno - vzdelávacími výsledkami za 3.štvrťrok školského roka 2023/24 a pripravovanými akciami školy. 

  • Deň Zeme

    Pomôžte aj vy  a upracme Slovensko! 

  • Beh májovým Tulčíkom

    4. mája 2024 srdečne pozývame všetkých športovcov a športovkyne, mladších i starších, bežcov i bežkyne do Tulčíka. 

    Prihlášky pre žiakov si môžete vyzdvihnúť u triednych učiteliek.

    Tešíme sa! Športu zdar a behu zvlášť!

  • Športový april

    Okresné kolo v stolnom tenise sa konalo na ZŠ Sibírska dňa 9.4.204. veľmi pekne nás reprezentovali D.Šoltys, S.Hatala, P. Bartek a M. Bernát. Dve výhry v skupine nám síce zaručili postup, ale dve prehry nás vyradili o ďalšie súboje. 

     

    Medzinárodný deň florbalu je 12.4. V pondelok na športovom krúžku sme ho školským turnajom oslávili. Vyhrali všetci zúčastnení žiaci. Najlepší strelec D. Šoltys, najlepší brankári P. Müller a M. Stankovič. Len tak ďalej!

    Iné naše športové aktivity, v interiéri, či exteriéri.

     

  • Beseda so športovcom

    Sme veľmi radi, že sme v našej škole  mohli privítať bývalého hokejistu, kulturistu,vicemajstra sveta v silovom trojboji a držiteľa svetového rekordu (drep s váhou 370 kg) pána R. Ondrička z Prešova. Žiakom porozprával nielen o svojej kariére, ale aj o zdravom životnom štýle, správnom stravovaní, disciplíne v športe a zásadách pri bezpečnom športovaní. 
    Ďakujeme za zaujímavú besedu.
  • Slávnostný zápis do 1.ročníka

    Dňa 3. 4. 2024 sa tešíme na budúcich prvákov. 

    Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole sa koná v čase od 3. apríla do 30. apríla 2024. 

    Viac info na: https://www.minedu.sk/data/att/f08/29024.ed6fd2.pdf

  • Oznam

    V súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školskýzákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov § 150 ods. 5 riaditeľka Základnej školy s materskou školou Tulčík a so súhlasom zriaďovateľa školy Obcou Tulčík Vám oznamujeme, že dňa 28. 03. 2024 a 02.04. 2024 (Zelený štvrtok a Veľkonočný utorok), poskytuje deťom MŠ riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

    Žiaci ZŠ majú v tomto období Veľkonočné prázdniny.

    Výchovno-vzdelávací proces bude pokračovať 03.04.2024.

    Vedenie školy.

  • Projektové a zážitkové vyučovanie

    V marci sme tvorili a skúmali. Žiaci si pri príležitosti Svetového dňa vody pripomenuli dôležitosť tejto vzácnej tekutiny a spoločne vyrobili rôzne plagáty a projekty. Ústrednou témou Svetového dňa vody 2024 je na základe rozhodnutia Organizácie spojených národov ,,Voda pre mier ˮ. Kampaň je zameraná na pripomenutie si významu dostatočného množstva zdravotne bezpečnej vody pre zdravie. Tento deň sa oslavuje 22.marca od roku 1993.

    Žiaci 5. ročníka si zas vytvorili Stavbu Zeme a Sopky. Zážitok z imitovaného výbuchu modelu vlasne zhotovenej sopky sa im veľmi páčil.

    Naši druháci si vytvorili projekty o spoločenstve mravcov a včiel a celý 1. stupeň s MŠ privítali divadlo Etudy, aby sa dozvedeli o živote včielky Elky. No a napokon si všetci zatancovali a zasúťažili v našej telocvični.

    Mgr. J. Pališčáková

  • „Čítajme si...“

    Linka detskej istoty aj tento rok organizovala celoslovenský detský čitateľský maratón „Čítajme si...“. Jeho cieľom bolo podporiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí. Do tohto projektu sa zapojili aj žiaci našej školy. Spolu u nás čítalo 111 žiakov. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník čitateľského maratónu!

    Mgr. D. Chrobáková

  • 21. marec

    ZAPOJ SA AJ TY!

    Tento deň je Svetovým dňom Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS môžete vyjadriť aj obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. Obuj si aj ty 21. marca dve odlišné ponožky #PonozkovaVyzva. Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

    Nezabudni ani na zbierku Hodina deťom!

    Vopred ďakujeme!

  • TESTOVANIE 9/2024

    TESTOVANIE 9/2024

    Milí rodičia a žiaci, všetky informácie týkajúce sa Testovania 9/2024 nájdete po kliknutí na odkaz nižšie.

  • Riaditeľské voľno

    OZNAM

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Tulčík 116, 082 13 Tulčík podľa  § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách,   na odborných učilištiach a na jazykových školách informuje rodičov a žiakov v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov o udelení riaditeľského voľna žiakom 5.- 8. ročníka základnej školy na deň 20.03.2024 z organizačných dôvodov.

    Prevádzka bude pokračovať 21.03.2024 (štvrtok).

     

  • Recitačné súťaže

    Naši žiaci sa pravidelne zapájajú aj do recitačných súťaží. V januári sme začali školským kolom v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko a najúspešnejší z nich, Martin Chabada, postúpil do okresného kola v Prešove. Získal diplom za prednes a mnoho skúseností. V marci sa recitátori predviedli s rôznymi ukážkami prózy a poézie v školskom kole Hviezdoslavovho Kubína. Šiestačka E. Paľová postupuje do okresného kola, ktoré sa uskutoční 25.3. v Prešove. Žiaci 1. stupňa si zarecitovali spoločne s našimi predškolákmi.

     

    Mgr. J. Štefaničová

  • Zábavné a tvorivé aktivity v ŠKD

  • Výstava obrazov

    Dnes sa naši žiaci zúčastnili v kultúrnom dome v Tulčíku výstavy obrazov. Pán Milan Choma, maliar, umelec a výtvarný pedagóg nám prezentoval krásne výtvarné diela okolia našej obce. 

    Ďakujeme!

  • Escape room

     

    V preklade úniková izba, ktorá vám v časovom limite prináša unikátny zážitok, na ktorý tak skoro nezabudnete! Predstavte si, že ste zamknutí v miestnosti, odkázaní len na racionálne uvažovanie a na pomoc svojich priateľov. Cieľom Escape room je spolupracovať, hľadať indície, riešiť najrôznejšie hlavolamy či zaujímavé hádanky a nakoniec tak uniknúť z miestnosti späť do reality! Každá úniková miestnosť je jedinečná svojím príbehom, prevedením, mechanizmami a hádankami.

    Túto super zábavno- vzdelávacia aktivitu sme zažili aj my. Žiaci plnili úlohy z rôznych vyučovacích predmetov, hľadali, skúmali, logicky uvažovali a spolupracovali. Zistenie správneho kódu a odomknutie pokladu museli splniť v časovom limite. Pochvala patrí všetkým zúčastneným. Najviac sa darilo skupinke štvrtákov, siedmakov a deviatakov. Všetci však úlohy splnili v časovom limite.

    Blahoželáme a tešíme sa na ďalšie stretnutie!

  • Deň materinského jazyka

    Žiaci 2.stupňa dňa 21.2.2024 oslávili náš materinský jazyk. Zástupcovia tried nám v úvode zarecitovali významné slovenské básne a povesti. Následne súťažili v zmiešaných družstvách, kde si preverili svoje vedomosti z jazyka a literatúry. Slovné druhy, osobnosti slovenského jazyka, vyčítanky, prešmyčky, ľudové piesne,........to všetky boli témy, z ktorých si žiaci mohli vybrať. Najlepšie družstvo bolo ocenené, ale pochvala patrí všetkým zúčastneným. Šouslov sa nám veľmi páčila. Isto by sa potešil aj Ľudovít Štúr.

    Ďakujeme našim slovenčinárkam!

  • Prezentácia projektov z anglického jazyka

    Žiaci 6., 7. a 8. ročníka prezentovali na hodinách anglického jazyka vytvorené projekty.

    Témy prezentácii: Obľúbené zvieratká, Zdravý životný štýl a Obľúbené športy. Žiaci si precvičili nielen anglický jazyk, ale dozvedeli sme sa aj o ich záujmoch, životnom štýle, pravidlách a histórii rôznych športov, či ukázali domácich zvieracích miláčikov.       

    V marci pokračujú deviataci prezentáciou prečítaných kníh v anglickom jazyku. 

    Mgr.J. Pališčáková

  • Týždeň povolaní v MŠ

    Naši najmenší tohto týždňa navštívili pani kadernicku, pána maséra, autoservis i Milk Agro v Tulčíku.

    Ďakujeme.

  • OZNAM

    Oznamujeme Vám, že so súhlasom zriaďovateľa školy Obcou Tulčík a po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove, platnou legislatívou, vnútornými predpismi a pravidlami na zabezpečenie bezpečnej prevádzky školy, z dôvodu vysokej chorobnosti prerušujeme prevádzku Elokovaného pracoviska pri Základnej škole s materskou školou v Tulčíku v dňoch 22. 02. 2024 - 01. 03. 2024 (chorobnosť v dnešný deň 68%.).
    Posteľnú bielizeň si môžete vyzdvihnúť v materskej škole pri Obecnom úrade v dňoch 22. 02. 2024 a 23. 02. 2024 v čase od 6.00 do 14.00 hod.

    Výchovno-vzdelávací proces bude pokračovať 04. 03. 2024

    Mgr. Monika Dragoňová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Tulčík
    Tulčík 116, 082 13 Tulčík
  • +421 51 77 89 829 ZŠ
    +421 910 541 092 MŠ
    +421 911 389 117 ŠJ
    +421 903 989 010 Predškoláci
    +421 948 258 745 Riaditeľstvo ZŠsMŠ

Fotogaléria